Mainos
Mainos

Iranin ydinohjelmaa ruoditaan Istanbulissa

Iran ja kuusi ulkovaltaa ovat aloittaneet Iranin kiisteltyä ydinohjelmaa koskevat neuvottelut Istanbulissa. Neuvottelut katkesivat tuloksettomina viime vuoden tammikuussa.

-Erimielisyyksiä ei ole vielä syntynyt, sanoo EU:n ulkoministerin Catherine Ashtonin edustaja. Hän kuvaa neuvottelujen ilmapiiriä hyväksi. Osapuolet ovat vakuuttaneet hakevansa ratkaisuja kiistakysymyksiin toden teolla.

New York Timesin diplomaattilähteiden mukaan Iranilta toivottu myönteinen ensiaskel olisi se, että se suostuisi päästämään tarkastajat vierailemaan kaikkiin ydinlaitoksiinsa. Tämä auttaisi palauttamaan luottamuksen osapuolten välille ja voisi avata tien tuleville neuvotteluille.

Iranin kanssa neuvottelevat YK:n turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsentä eli Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Venäjä ja Kiina sekä niiden lisäksi Saksa. Ne toivovat, että Iran vähentäisi uraanin rikastamista nykyisestä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme