Mainos
Mainos

"Iranin ydinohjelman pysäyttäminen liian myöhäistä"

EU:n ja Iranin viimeviikkoiset neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad sanoo, että Iranin edistystä on myöhäistä pysäyttää.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad kertoo maan ydinohjelman olevan niin pitkällä, etteivät länsimaat pyrkimyksistään huolimatta voi sitä pysäyttää.

- Iranin edistystä on myöhäistä pysäyttää. Olemme edenneet uudelle tasolle, sanoi uhmakkaasti esiintynyt Ahmadinejad lehdistötilaisuudessa. Presidentti myös varoitti länsimaita ärsyttämästä Irania enempää.

YK:n turvallisuusneuvosto on jo kahdesti asettanut pakotteita Irania vastaan saadakseen sen luopumaan kiistanalaisesta ydinohjelmastaan, jonka länsimaat pelkäävät tähtäävän ydinaseiden valmistamiseen.

EU:n ja Iranin viimeviikkoiset neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Iranin edustajan oli määrä tavata tänäiltana Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier, mutta myös näistä keskusteluista povattiin vaikeita.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme