Mainos
Mainos

Iranin ydinohjelmaneuvottelujen takarajaa saatetaan siirtää

Iranin ydinohjelmaneuvotteluille kaavaillaan lisäaikaa. Väliaikainen sopimus Iranin ydinohjelmasta ja lännen talouspakotteista umpeutuu ensi sunnuntaina.  

Uuden sopimuksen syntyminen siihen mennessä on diplomaattilähteen mukaan epätodennäköistä. Tämän takia neuvottelujen jatkumista pidetään lähes varmana.  

Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Saksa, Venäjä ja Kiina haluaisivat Iranin rajoittavan ydinohjelmaansa merkittävästi, kun taas Iran haluaa laajentaa sitä. Väliaikaisella sopimuksella Iran rajoitti ydinohjelmaansa ja EU sekä Yhdysvallat loivensivat talouspakotteitaan.  

Iranin ydinohjelmasta on väännetty kättä jo yli vuosikymmenen ajan. Länsimaat pelkäävät, että Iran tavoittelee ohjelmallaan ydinasetta.  

Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif sanoi New York Timesin haastattelussa, että maa suunnittelee pitävänsä uraanin rikastusohjelmansa nykyisellä tasolla muutaman vuoden ajan, mutta laajentavansa sitä sen jälkeen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme