Mainos
Mainos

Iranin ydinohjelmasta päästiin sopimukseen

Iran ja ulkovallat ovat päässeet sopimukseen Iranin ydinohjelmasta. Sopimuksesta kertoivat EU:n, Iranin ja Ranskan ulkoministerit. 

Iran on luvannut, ettei se enää laajenna uraanin rikastamisohjelmaansa, kertoo Yhdysvallat. Iran on sitoutunut siihen, ettei se rikasta enempää uraania pitoisuudeltaan yli viisiprosenttiseksi seuraavan puolen vuoden aikana. 

Iran lupaa myös lisätä yhteistyötä Kansainvälisen atomienergiajärjestön kanssa ja sallia sen tarkkailijoille pääsyn kahteen ydinlaitokseensa.  

Iranin ydinohjelmasta Genevessä ovat neuvotelleet Iranin, Yhdysvaltain, Kiinan, Venäjän, Britannian, Ranskan, Saksan ja EU:n edustajat. 

Sopimus saatiin aikaan yli neljän päivän neuvottelujen jälkeen. 

Irania on taivuteltu ydinohjelmasta sopimiseen ulkovaltojen asettamilla talouspakotteilla, jotka ovat nyt lievenemässä. Länsimaat ovat epäilleet Irania ydinaseen kehittelystä ja vaatineet maata rajoittamaan uraanin rikastamista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme