Mainos
Mainos

Iranissa halutaan rajoittaa naisten pukeutumista

Uutistoimisto DPA:n mukaan äärikonservatiivisen puolueen parlamenttiedustaja sanoo Iranin hallituksen Iran -julkaisussa, että parlamentti haluaa viime viikolla valitun presidentti Mahmoud Ahmadinejadin puuttuvan naisten sopimattomaan pukeutumiseen.

Naisten kuuluu Iranissa käyttää huivia ja pitkää pukua tai takkia, mutta etenkin kaupungeissa sääntöä on usein jätetty noudattamatta tai sovellettu löyhästi.

-Mielestämme on häpeällistä, että naiset juoksevat islamilaisessa maassamme ympäriinsä tuolla tavoin pukeutuneina. Tarvitsemme uuden kulttuurivallankumouksen, kommentoi parlamentin edustaja Mohammad-Taqi Rahbar Iran-lehden mukaan.

Presidentti Ahmadinejadin vastustajat ovat syyttäneet häntä kovasta linjasta naisten oikeuksia ja pukeutumista kohtaan. Presidentti ei ole kuitenkaan toistaiseksi ottanut selvää kantaa asiaan.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme