Mainos
Mainos

Iranissa ja Indonesiassa mielenosoituksia

Iranissa ja Indonesiassa on tänään osoitettu mieltä Yhdysvaltojen-johtamia Afganistanin-hyökkäyksiä vastaan.

Sadat iranilaiset ovat tänään osoittaneet mieltään Yhdysvaltain Afganistanin-pommituksia vastaan Teheranissa. Indonesiassa mielenosoituksia on järjestetty kuudessa kaupungissa.

Teheranilaiset mielenosoittajat olivat kokoontuneet YK:n rakennuksen edustalle vaatimaan Afganistanin pommittamisen lopettamista, kertoivat YK:n työntekijät.

Indonesian Sulawesin saarella 3000 mielenosoittajaa marssi Palun kaupungin hallintorakennuksen edustalle osoittamaan mieltään. He polttivat Yhdysvaltain lippuja ja huusivat: "Mene helvettiin, Amerikka!". Monet mielenosoittajista olivat naisia ja koululaisia.

Noin 500 indonesialaista osoitti mieltään Japanin konsulaatin edustalla niin ikään Sulawesin saarella sijaitsevassa Makassarissa. Lombokin turistisaarella 500 ihmistä oli kokoontunut mielenosoitukseen Mataramin kaupungin hallintorakennuksen edustalle. Pienempiä mielenosoituksia järjestettiin pääkaupungissa Jakartassa sekä Jaavalla sijaitsevissa Surabayassa ja Yogyakartassa.

Indonesian mielenosoitukset ovat tarkkailijoiden mukaan olleet suhteellisen pieniä ja rauhallisia. Indonesian hallitus on sanonut tukevansa Yhdysvaltain sotaa terrorismia vastaan, mutta kehottanut Yhdysvaltoja maltillisuuteen sotatoimissaan Afganistanissa.

(MTV3-STT-DPA-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme