Mainos
Mainos

Iranissa jälleen mielenosoituksia

Tuhannet ihmiset ovat jatkaneet jälleen mielenosoituksia Iranin pääkaupungissa Teheranissa.

Mielenosoittajat pysyttelivät enimmäkseen autoissa soittaen niiden torvia ja muodostaen liikenneruuhkia Teheranin yliopiston ympärille. Iranin sisäministeriön mukaan tilanne maassa oli eilen rauhallinen kahdeksatta päivää jatkuneiden mielenosoitusten jälkeenkin.

Yhdysvallat on kannustanut iranilaisia rauhanomaisiin protesteihin. Iranin hallitus ja suurin osa parlamenttiedustajista on puolestaan tuominnut Yhdysvallat ja sen sekaantumisen Iranin sisäisin asioihin.

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n edustaja Mark Gwozdecky sanoi Wienissä, että IAEA:n jäsenmaiden neuvosto kokoontuu tänään käsittelemään Iranin ydinohjelmaa. IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei kehotti maanantaina Irania allekirjoittamaan ydinsulkusopimuksen lisäpöytäkirjan ja päästämään tarkastajat tutkimaan maan ydinlaitoksia lyhyellä varoitusajalla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme