Mainos
Mainos

Iranissa kidnapatut vapaiksi

Panttivangeiksi joutuneet kolme eurooppalaista turistia on vapautettu Iranissa. Yksityiskohtia tapahtumien kulusta ei ole paljastettu.

Aiemmin joulukuussa panttivangeiksi joutuneet eurooppalaiset turistit ovat päässeet vapaiksi Iranissa. Iranin sisäministeriön edustaja vahvisti tiedon kahden saksalaisen ja yhden irlantilaisen vapautumisesta.

Pyöräilemässä ollut kolmikko siepattiin 2. joulukuuta Iranin itäisellä raja-alueella. Seutu on huumeiden salakuljettajien tärkeällä reitillä.

Sieppaajat vaativat turistien vapauttamisesta viiden miljoonan euron lunnaita. Iran kieltäytyi maksamasta rahoja ja kehotti turistien kotimaita pysymään myös tiukkana. Yksityiskohtia vapautuksen ehdoista ei julkistettu.

Sieppaajat olivat sanoneet olevansa osa terroristiverkosto al-Qaidaa, kertoi Iranin tiedustelusta vastaava ministeri Ali Yunessi.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme