Mainos
Mainos

Iranissa maanjäristyksen pelastustyöt jatkuvat

Iranin eteläosassa on jatkettu eilen sattuneen maanjäristyksen jälkiraivauksia sateisessa ja kylmässä säässä. Ainakin 530 ihmistä on saanut surmansa ja uhriluvun voi nousta edelleen.

Kermanin maakuntaa eilen ravistelleessa järistyksessä kuoli maakunnan kuvernöörin mukaan ainakin 530 ihmistä ja yli tuhat loukkaantui. Uhrien määrä voi nousta edelleen.

Tuhannet kotinsa menettäneet viettivät viime yön teltassa tai taivasalla. Rankkasateet ja kylmä sää vaikeuttivat pelastustöitä, eivätkä helikopterit päässeet tuhoalueen kaikkiin osiin.

Iran on toistaiseksi kieltäytynyt ulkomaisesta avusta. Paikallisten viranomaisten mukaan onnettomuusalueelle on viety telttoja, huopia ja ruokaa.

Eilisen järistyksen voimakkuudeksi mitattiin 6,4 Richterin asteikolla. Järistyksen keskus sijaitsi lähellä Zarandin kaupunkia.

Bush tarjosi apua Iranin järistysalueelle

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush esitti tänään surunvalittelunsa Iranin maanjäristyksen uhrien omaisille ja tarjosi apua järistysalueelle. Presidentti esittää vilpittömät surunvalittelunsa Amerikan kansan puolesta maanjäristyksen aiheuttaman kuoleman ja tuhon vuoksi. -- Yhdysvallat on valmis auttamaan Iranin ihmisiä. -- Olemme yhteydessä Iranin hallitukseen tarjotaksemme konkreettista apua, Valkoisen talon välittämässä lausunnossa todettiin.

Pelastustyöt Kermanin maakunnassa Iranin eteläosassa ovat jatkuneet tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme