Mainos
Mainos

Iranissa tuhoisa pommiräjähdys

Yli kymmenen ihmistä surmanneen pommi-iskun tekijäksi on ilmoittautunut Jundollah-kapinallisryhmä.

Yksitoista ihmistä on saanut surmansa Kaakkois-Iranissa tapahtuneessa pommiräjähdyksessä. Isku tuhosi Iranin vallankumouskaartilaisten bussin.

Puolivirallisen Fars-uutistoimiston mukaan Jundollah (Jumalan sotilaat) -niminen sunnimuslimiryhmä on ilmoittautunut iskun tekijäksi. Iran on yhdistänyt ryhmän al-Qaida-verkostoon. Sitä on syytetty useista sieppauksista ja surmista alueella.

Bussi oli kuljettamassa kaartilaisia Zahedanin kaupungissa, kun tulitus pakotti bussin pysähtymään räjähtein lastatun auton viereen. Samassa auto räjäytettiin. Zahedan sijaitsee lähellä Pakistanin ja Afganistanin rajaa.

Tiedossa ei ole toistaiseksi, olivatko kaikki uhrit vallankumouskaartilaisia. Haavoittuneita on kolmisenkymmentä.

Uskonnolliset johtajat ovat kiirehtineet heti varoittamaan iranilaisia, etteivät nämä syyttäisi sunneja välikohtauksesta. Iran pyrkii välttämään uskonnollisten ryhmien väliset jännitteet maassa, jossa 9 prosenttia 70 miljoonaisesta väestöstä on sunneja.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme