Mainos
Mainos

Irlannin pääministeri vetosi: Puhukaa sukulaiset äänestämään

Jännitys Irlannissa on tiivistynyt iltaa kohden, kun kansanäänestys EU-maiden talouskuria kiristävästä sopimuksesta on edennyt, kertoo MTV3 Uutisten toimittaja Anne Sjöholm paikan päältä Dublinista.

– Äänestysinto on ainakin alkupäivästä ollut erittäin laimeaa. Se on EU-kansanäänestyksissä Irlannissa perinteisesti tiennyt sitä, että ei-puoli voittaa, Sjöholm sanoo.

Mielipidemittausten mukaan etukäteen oli hyvin selvää, että irlantilaiset hyväksyisivät talouskurisopimuksen kansanäänestyksessä. Alhaisen äänestysprosentin perusteella kriitikot ovat kuitenkin olleet innokkaammin liikkeellä.

– Riski siihen kasvaa, että sopimusta ei hyväksyttäisikään. Hallituksen mukaan tämä olisi Irlannin talouden kannalta erittäin huono asia ja sen takia pääministeri onkin vedonnut ihmisiin, että kaikki soittaisivat ystävilleen ja sukulaisilleen, että nämä menisivät äänestämään, Sjöholm kertoo.

– Pääministeri totesi myös, että jos Irlanti torjuu tämän sopimuksen, maan uskottavuus vajoaa samalle asteelle kuin mitä Kreikan uskottavuus tällä hetkellä on.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme