Mainos
Mainos

Ärhäkkä myrsky rantautui Irlantiin - Yli satatuhatta kotitaloutta ilman sähköä

Irlannissa yli satatuhatta kotitaloutta on vailla sähköjä Ophelia-hurrikaanin jäänteiden rantauduttua saarelle, kertoo BBC. Energiayhtiö ESB varoittaa, että sähköjen palauttamiseen voi kulua päiviä. Sähköttä olevat kodit sijaitsevat valtaosin maan eteläosassa.

Irlannissa kaikki koulut ja oppilaitokset on suljettu tänään varotoimena. Myös Irlannin valtionhallinnon toimipisteet pidetään suljettuina.

Irlannin ilmatieteen laitos on ennustanut tuhoisia puhureita ja rankkasateita, jotka voivat aiheuttaa tulvia. Kovan tuulen varoitukset yltävät Irlannin lisäksi Britanniaan: osaan Skotlantia, Länsi- ja Pohjois-Englantiin sekä Walesiin.

Liikenteessä on niin ikään varauduttu Opheliaan. Lounais-Irlannissa Corkin lentoasemalla peruttiin useita lentoja. Junille on asetettu nopeusrajoituksia, ja joitakin junavuoroja peruttiin maan eteläosassa.

Meteorologien mukaan Ophelia on kaikkien aikojen voimakkain näin kauas itäiselle Atlantille yltänyt hurrikaani. Näin pohjoisella alueella se on myös ensimmäinen laatuaan sitten vuoden 1939.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme