Mainos
Mainos

Irma on historian voimakkain hurrikaani Atlantilla – Pekka Pouta: Voi tuoda aivan hillittömät tuhot Floridaan

Suuret talot voivat tuhoutua pahastikin, autot lähteä lentoon, irtaimisto lennellä taloihin ja katot irrota. Näin MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kuvailee hirmumyrsky Irman mahdollisia vaikutuksia sen rantautuessa.

Yhdysvaltoja lähestyvä Irma on historian voimakkain Atlantilla mitattu hurrikaani, ja on näyttänyt jo voimaansa ohittaessaan Puerto Ricon ja Haitin. Hurjankin myrskyn voima on sen keskustassa, joten esimerkiksi Kuuba tulee selviämään vain rankoilla sateilla, koska rantautumisen sijaan Irma tulee kulkemaan sen pohjoispuolelta. Yhdysvallat sen sijaan tulee todennäköisesti kokemaan hurrikaanin tuhot.

– (Se) vaikuttaa etenevän sunnuntain aikana suoraan pahki Floridaan, Pouta arvioi.

Florida on Poudan mukaan niin alava, matala ja tiiviisti rakennettu, että myrskytuhojen lisäksi myös sateet ja tulvavuoksi voivat tuoda suurta harmia.

– Voi tuoda aivan hillittömät tuhot, Pouta pelkää.

Ilmastonmuutoksen odotetaan tekevät myrskyistä voimakkaampia. Veden pintalämpö antaa myrskyille niiden energian ja veden lämmetessä myös myrskyt voimistuvat. Pouta huomauttaa kuitenkin, että moni muukin asia vaikuttaa myrskyjen voimakkuuteen.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme