Mainos
Mainos

Irtisanottujen bussikuskien vastaisku: Ristiinnaulitsivat itsensä

Etelä-Amerikan Paraguayssa kahdeksan bussikuskia on ristiinnaulinnut itsensä sen jälkeen, kun heidät irtisanottiin töistään.

Miehet ovat maanneet käsistään naulittuina puisiin risteihin jo 20 päivän ajan Luquen kaupungissa. He aikovat jatkaa kivuliasta protestiaan siihen saakka, kunnes paikallinen bussifirma suostuu palkkaamaan heidät takaisin palvelukseensa.

Joidenkin protestiin osallistuneiden terveys on heikentynyt merkittävästi kolmen viikon aikana.

Bussikuskien ammattiyhdistyksen puheenjohtajan Juan Villalban mukaan kuskit erotettiin sen jälkeen, kun he olivat pyytäneet ylityölisiä ja sairausvakuutusta.

– He ovat kyllästyneitä riistoon, sanoo Villalba BBC:n mukaan.

Villalban mukaan viitisenkymmentä kuskia on työskennellyt Vanguardia-bussiyhtiölle vuosikausia saamatta minkäänlaisia lisiä tai etuuksia.

Vanguardia-bussiyhtiön johtaja kertoo olevansa palkkaamaan viisi kuskeista takaisin palvelukseensa. Johtajan mukaan loput kolme saavat johtajan mukaan lailliset irtisanomiskorvaukset ja löytänevät töitä toisissa bussiyhtiöissä.

Paraguay kuuluu Etelä-Amerikan köyhimpiin maihin.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme