Mainos
Mainos

IS: ”Suomalaissankari” sai kovan tuomion lahjonnasta USA:ssa – epäillään myös hyväksikäytöstä

Suomalainen liikemies ja autokauppias Riku Melartin on saanut Yhdysvalloissa kovan vankeustuomion yrityksestä lahjoa poliisia, kertoo Ilta-Sanomat.

Liki 20 vuotta Yhdysvalloissa asunut Melartin sai 11 vuoden tuomion ja 10 000 dollarin sakot.

Lisäksi Melartinia epäillään lehden mukaan kahden alaikäisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapseen kohdistuneesta siveellisyysrikoksesta sekä prostituutioon painostamisesta.

Melartinin epäillään IS:n mukaan myös hävittäneen todisteita ja pitäneen hallussaan kokaiinia.

Melartinista tuli vuonna 2012 hetkeksi pikkujulkkis, kun hän pysäytti naapurustossaan Texasin Houstonissa aseistetun ryöstäjän. Melartinia haastateltiin paikallisessa mediassa ja myös Suomen tiedotusvälineet kertoivat sankariteosta mukaan lukien MTV Uutiset. Voit lukea jutun täältä.

Ilta-Sanomien mukaan lahjontatapaus liittyy isompaan rikoskokonaisuuteen. Melartin kärähti ratista humalassa aikana, jolloin hänellä oli seurantalaite ja häntä oli vaadittu pysymään erossa päihteistä.

Melartin tarjosi poliisille rahaa, jotta tämä päästäisi hänet menemään.

Seksuaalirikosepäilyt liittyvät Melartinin omistamaan Babes-strippiklubiin ja luvattoman seksiyrityksen pyörittämiseen. Syyttäjän mukaan Melartin houkutteli seksiin 16-vuotiaan vastaanottovirkailijan. Esiin tuli lehden mukaan myös toinen tapaus, jossa teinityttö kertoi joutuneensa Melartinin ja tämän työtoverin hyväksikäytön uhriksi.

Melartin on kiistänyt syytteet.

Ilta-Sanomien mukaan Melartin liittyy myös valelääkäri Esa Laihoon. Hän on hankkinut Laihon kanssa yhtä aikaa väärennetyt lääkärinpaperit ja Suomen poliisi on lehden mukaan kuulustellut Melartinia avunannosta rikokseen. Melartin on kiistänyt kaiken, eikä häntä vastaan nostettu syytteitä Suomessa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme