Mainos
Mainos

IS: Valion Pietari-iskun syy ehkä väärä Valio

Pietarissa tehtiin toissapäivänä yhtä aikaa suomalaisen Valion lisäksi ratsia myös Valio Rus -nimiseen yritykseen. Valio sai kuulla vasta ratsiassa, että on olemassa myös Valio Rus -niminen firma, uutisoi Ilta-Sanomat.

Uutistoimisto Interfax kertoi tiistaina, että etsintöjä tehtiin yhtä aikaa sekä Primorski prospektilla että Sofiiskaja ulitsalla. Primorski prospektilla sijaitsee suomalaisen Valion Pietarin-toimisto. Sofiiskaja ulitsalle on puolestaan rekisteröity venäläinen yritys nimeltä Valio Rus, jolla ei ole mitään tekemistä suomalaisyrityksen kanssa.

- Emme edes tienneet tällaisen yrityksen olemassaolosta eikä kyseinen firma ole millään tavalla sidoksissa Valion kanssa, Valion Venäjän-toimintojen johtaja Mika Koskinen korosti Ilta-Sanomille.

Virallisista papereista ei ilmene Valio Rus -yrityksen toimiala.

Ilta-Sanomien arvostettu Venäjä-toimittaja Arja Paananen ihmettelee jutussaan, oliko tiistainen ratsia suomalaisen Valion konttoriin Pietarissa outo sekaannus Venäjän rikostutkijoilta ja ratsian oikea kohde yritys nimeltä Valio Rus vai haluttiinko samalla mustata suomalaisen Valion mainetta elintarvike-pakotteiden takia.

Venäjän tutkintakomitea tiedotti tiistaina, että se etsi Valiolta lisätodisteita rikosjuttuun, joka liittyy venäläisen rikollisryhmän laittomaan pankkitoimintaan ja laittomiin rahansiirtoihin eri yritysten tileille.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme