Mainos
Mainos

Interfax: Venäläinen ja puolalainen sukellusvene kolaroineet Itämerellä

Venäläinen ja puolalainen sukellusvene ovat kolhineet toisiaan Itämerellä, kertoi venäläinen uutistoimisto Interfax torstaina. Interfaxin mukaan törmäys tapahtui muutamia päiviä sitten Kaliningradin ulkopuolella Baltijskinsalmessa eli Pillaunsalmessa.

Kolaroivat sukellusveneet olivat venäläinen Kradnodar ja puolalainen Orzel. Kummankaan sukellusveneen tarkoista vaurioista ei ollut varmaa tietoa, mutta ilmeisesti puolalaisalus vaurioitui venäläistä pahemmin.

Venäjän merivoimille kuuluneelle sukellusveneelle ei tiedettävästi tullut törmäyksessä pahoja vaurioita, ja se pystyi palaamaan itse tukikohtaan. Puolalainen sukellusvene jouduttiin mediatietojen mukaan hinaamaan pois onnettomuuspaikalta.

Venäjän viranomaiset eivät ole kommentoineet tapausta. Molemmat sukellusveneet olivat dieselkäyttöisiä.

Puolalainen Orzel on runsaat 72 metriä pitkä, ja siinä on 60 hengen miehistö. Venäläinen Krasnodar on suurin piirtein samanmittainen. Molemmat kuuluvat Nato-luokittelussa niin sanottuihin Kilo-luokan sukellusveneisiin.

Baltijskinsalmen pohjoisrannalla sijaitsee Baltijskin kaupunki, joka toimii Venäjän laivaston tukikohtana.

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme