Mainos
Mainos

Isä ja poika Bush: Amerikan on aina torjuttava rodullinen kiihkoilu

Yhdysvaltojen entiset presidentit George Bush ja hänen poikansa George W. Bush ovat julkaisseet yhteisen lausunnon, jossa he tuomitsevat jyrkästi rotukiihkoilun ja anti-semitismin.

– Yhdysvaltojen on aina torjuttava rotukiihkoilu, anti-semitismi ja viha kaikissa muodoissaan, isä ja poika muotoilivat lausunnossaan.

– Kun rukoilemme Charlottesvillen tapahtumien johdosta, muistamme perustavanlaatuisen totuuden, jonka kaupungin huomattavin asukas ikuisti itsenäisyysjulistukseen: olemme kaikki tasa-arvoisia ja luojamme on varustanut meidät luovuttamattomilla oikeuksilla.

– Tiedämme tämän totuuden olevan ikuinen, sillä olemme nähneet maamme säädyllisyyden ja suuruuden, Bushit sanoivat viitaten julistuksen kirjoittajaan Thomas Jeffersoniin, jonka entinen koti oli Charlottesvillessä.

Lausunto on nähty peiteltynä moitteena presidentti Donald Trumpia kohtaan, vaikka siinä ei mainitakaan häntä nimeltä.

Trump aiheutti tiistaina vastalauseiden myrskyn, kun hän sanoi, että äärioikeistolaisia vastustaneet mielenosoittajat olivat myös yhtä lailla syyllisiä lauantain mielenosoituksessa leimahtaneeseen väkivaltaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme