Mainos
Mainos

Isältä ei heru kannustusta tyttärelle – toivoo häviötä presidentinvaaleissa

Ranskassa äärioikeistolaispuolue Kansallisen rintaman erottama Jean-Marie Le Pen on kertonut toivovansa tyttärelleen häviötä vuoden 2017 presidentinvaaleissa.

Jean-Marie Le Pen on puolueen perustaja, ja puolueen nykyinen puheenjohtaja Marine Le Pen on hänen tyttärensä.  

Puolue erotti vanhemman Le Penin eilen ja otti häneltä pois kunniapuheenjohtajan tittelin. Erottamisensa jälkeen hän kannusti tytärtään menemään naimisiin, jotta tällä ei enää olisi hänen sukunimeään. Tänään radiohaastattelussa Le Pen sanoi häpeävänsä sitä, että puolueen johtajalla on hänen nimensä.

Tytär on halunnut puhdistaa puolueen mainetta isänsä rasististen ja antisemitististen kommenttien jälkeen. Le Pen on muun muassa kertonut pitävänsä kaasukammioita "pelkkänä historian yksityiskohtana". Lisäksi hän on halunnut Ranskan tulevan toimeen Venäjän kanssa "valkoisen maailman" pelastamiseksi. Marine Le Pen on kuvaillut isänsä toimia poliittiseksi itsemurhaksi.  

Marine Le Pen aikoo ehdolle Ranskan seuraavissa presidentinvaaleissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme