Mainos
Mainos

Isis ahtaalla – hyökkäys etenee monella rintamalla

Yhdysvaltain tukemat syyrialaistaistelijat lähestyvät ISIS:n hallussaan pitämää Manbijin kaupunkia. Venäjän tukemat Syyrian armeijan joukot puolestaan ovat tunkeutuneet Isisin pääkaupungin Raqqan kunnan alueelle.

Terroristijärjestöä vastaan hyökätään myös Irakissa. Maan armeija on hyökännyt Iranin ISIS:iä vastaan Fallujan alueella.

Yhteinen vihollinen on saanut keskenään poliittisesti vastakkain olevat tahot toimimaan samansuuntaisesti vaikka yhteistä rintamaa ei olekaan. 

Venäjä on pistänyt tuulemaan. Pohjoisessa Aleppossa se tukee vahvasti Syyriaa suurhyökkäyksessä kapinallisia vastaan kun taas Raqqassa vihollinen on ISIS.

Sama vihollinen on Yhdysvalloilla paikallistaistelijoiden kanssa Manbijissa. Irakin puolella armeija on amerikkalaistuella, sikäläisten taistelijoiden avulla mutta myös Iranin taistelijoiden avustamana hyökännyt Fallujassa.

Fallujassa Irak on kahdessa viikossa edennyt mutta voiton saavuttaminen on hidasta. Kaiken tämän ollessa käynnissä ISIS on ilmeisen ahtaalla. Nujerrettu se ei läheskään ole.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme