Mainos
Mainos

Isis ilmoitti murhanneensa munkkiluostarin työntekijän Bangladeshissa

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut olevansa Bangladeshissa perjantaina tapahtuneen munkkiluostarin työntekijän murhan takana. Teräasein varustautuneet hyökkääjät hakkasivat hindulaisen luostarin 62-vuotiaan työntekijän kuoliaaksi, kun tämä oli kävelyllä.

Muslimienemmistöisessä Bangladeshissa on kolmen vuoden aikana tapettu liki 50 aktivistia tai uskonnollisen vähemmistön edustajaa, ja viime aikoina väkivalta on vain kiihtynyt. Al-Qaida ja Isis ovat kertoneet tehneensä suurimman osan hyökkäyksistä. Bangladeshin pääministerin Sheikh Hasinan hallitus on kuitenkin syyttänyt veriteoista bangladeshilaisia islamisteja ja kiistänyt, että niillä olisi yhteyttä kansainvälisiin äärijärjestöihin.

Uusin surmatyö tehtiin juuri, kun Bangladeshin poliisi oli ilmoittanut aloittavansa viikon mittaisen tehoiskun islamisteja vastaan. Kolmen viimeksi kuluneen päivän aikana viisi islamistia on kuollut tulitaisteluissa poliisin kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme