Mainos
Mainos

Isis-jihadistit ovat avanneet "häätoimiston"

"Islamilainen valtio", Isis-järjestön Irakiin ja Syyriaan perustama islamilainen kalifaatti, joka tuomitsee aviorikoksesta julkiseen kivitykseen, on perustanut "häätoimiston".

Häätoimisto on tarkoitettu "naimattomille naisille ja leskille", jotka haluavat mennä naimisiin Isisin taistelijoiden kanssa. Jihadistiryhmän toimisto toimii Al-Babissa Aleppon maakunnassa Pohjois-Syyriassa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Ihmisoikeusjärjestö kertoo paikallisiin asukkaisiin viitaten, että kiinnostuneilta on pyydetty nimiä ja osoitteita "ja Isis-taistelijat tulevat koputtamaan heidän ovelleen kosimaan virallisesti".

Isis on myös laajentanut toimintaansa turismiin ja vienyt jihadisteja kuherruskuukausimatkoille sekä siviilejä tutustumaan "kalifaatin" muihin osiin. Kahdesti viikossa järjestettävillä matkoilla busseissa liehuu järjestön musta lippu ja jihadistilaulut soivat.

Isis käyttää nykyään itsestään nimitystä IS. Se hallitsee suuria osia Pohjois- ja Itä-Syyriaa, Irakin ja Syyrian rajaa ja osia Pohjois- ja Länsi-Irakista. Ryhmä on vastuussa useista julmuuksista, esimerkiksi joukkokaappauksista ja ristiinnaulitsemisista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme