Mainos
Mainos

Isis julkaisi uuden mestausvideon

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on julkaissut videon amerikkalaisen panttivangin mestauksesta, kertoo terroristien nettitoimintaa valvova SITE-instituutti.

Järjestön mukaan panttivanki on amerikkalaistoimittaja Steven Sotloff. Viime vuoden elokuussa Syyriassa kadonnut Sotloff työskenteli muun muassa Time- ja Foreign Policy -julkaisuille.  

Videolla naamioitunut henkilö uhkaa tappaa myös brittiläisen panttivangin David Hainesin. Samalla hän varoittaa hallituksia olemaan liittymättä Yhdysvaltojen johtamaan liittoumaan Isistä vastaan.

Valkoisen talon mukaan videon aitoutta ei ole pystytty toistaiseksi varmistamaan. 

Kyseessä on jo toinen teloitusvideo kahden viikon sisällä. Aiemmin julkaistussa videossa naamioitu mies mestasi amerikkalaisen toimittajan James Foleyn

Brittilehti Daily Mailin mukaan mestaaja on ilmeisesti sama henkilö kuin ensimmäisessä videossa. Jihadisti-John -nimellä tunnettu mies toteaa videon aluksi: ”Olen palannut, Obama. Olen palannut sinun ylimielisen ulkopolitiikkasi takia, joka kohdistuu Isis-järjestöön.”

Isis on vallannut suuria alueita Syyriasta ja Irakista. YK:n ihmisoikeusneuvosto on sanonut Isisin toimien vastaavan sotarikoksia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme