Mainos
Mainos

Isis on levittäytynyt myös Libyaan – katso järjestön vaiheet

Äärijärjestö Isisin odotetaan ottavan nykyistä vahvemman jalansijan Libyassa. Länsimaiset tarkkailijat uskovat, että noin 150 000 asukkaan Derna Itä-Libyassa on siirtymässä pian järjestön hallintaan.

Libya on ollut epävakaa ja vailla järjestystä siitä asti, kun Muammar Gaddafi syöstiin vallasta vuonna 2011. Tilannetta ovat käyttäneet hyväkseen muun muassa islamistiset äärijärjestöt.  

Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadi on kehottanut militantteja Libyassa, Egyptissä, Algeriassa, Jemenissä ja Saudi-Arabiassa vannomaan uskollisuutta Isisille.  

Yhdysvaltojen ulkoministeriön edustaja Jeffrey Ratke sanoo, että raporttien mukaan Libyassa jihadistiryhmittymiä on vastannut ja vastaamassa Isisin kutsuun.  

Libyan lakkautetun kansallisen siirtymäkauden neuvoston entinen jäsen, Othman Ben Sassi, puolestaan sanoo, että Isis on jo Dernassa.  

– Siitä on todisteet. Siitä ei ole epäilystäkään, hän kertoo.  

Isis on valloittanut laajoja alueita Syyriassa ja Irakissa. Järjestö on herättänyt julmilla otteillaan inhoa ja kauhua. Isisiä vastaan taistelee laaja monikansallinen rintama, jota johtaa Yhdysvallat.  

Pääkuvan grafiikka ei näy kaikilla mobiililaitteilla. Suosittelemme vaihtamaan näkymän täysversioon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme