Mainos
Mainos

Isis pakottaa seksiorjat ottamaan ehkäisypillereitä mahdollistaakseen jatkuvat raiskaukset

Vangit pakotetaan ottamaan ehkäisypillereitä ja –pistoksia raskauksien ehkäisemiseksi, jotta Isis-sotilaat voisivat raiskata naisia jatkuvasti, uutisoi The Independent.

Ehkäisyn tarjoamisella kierretään Isisin noudattaman islamilaisen lain käskyä, jonka mukaan mies ei voi raiskata orjaansa, mikäli tämä on raskaana. Toisen säädöksen mukaan miehen tulee varmistaa, että hänen ostamansa orja ei ole raskaana pitäytymällä harrastamasta seksiä tämän kanssa kuukauteen.

Yksi The New York Timesin haastattelemista lähes neljästäkymmenestä entisestä seksiorjasta kertoi, että mies pakotti hänet nielemään joka päivä ehkäisypillerin tämän katsellessa.

– Kun pillerit loppuivat, hän antoi uusia. Kun minut myytiin toiselle miehelle, pillerirasia tuli mukanani.

Ehkäisypillerirasiat kulkivat naisorjien mukana heitä myytäessä kuin todisteena siitä, että he eivät olleet raskaana.

Ainakin yksi raskaana ollut nainen pakotettiin tekemään raskaudenkeskeytys lääkkeillä. Toista raskaana ollutta naista oli lyöty toistuvasti vatsan alueelle, kun hän oli kieltäytynyt abortista.

Suurin osa Isisin seksiorjista kuuluu jesidivähemmistöön. Tuhansia jesidinaisia kaapattiin, kun Isis valtasi alueita Sindžarin vuoristossa Irakissa vuonna 2014.

Jihadistijärjestöltä pakoon päässeiden naisten mukaan järjestö pitää vankinaan edelleen lähes 3400 jesidinaista ja –lasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme