Mainos
Mainos

Isis pitää epätoivoisesti kiinni "pääkaupungistaan" – brittilehti: koko Falluja miinoitettu

Kun Irakin armeija hääti Isis-taistelijat tärkeästä Fallujan kaupungista kuukausi sitten, kaupungin oletettiin tyhjentyneen vastustajista. Toisin kävi, sillä osa Isisin jäsenistä piiloutui ja osa yritti sulautua pakenevien siviilien joukkoon leikkaamalla partansa.

Siviileistä kaupunki tyhjenikin viimeistään viime viikolla, kun jopa 60 000 kaupunkiin jumiin jäänyttä pääsi pakoon. Brittilehti Telegraphin mukaan autiotaloissa lymyilee kuitenkin yhä satoja jihadisteja.

– Jos Bagdad on Irakin pääkaupunki, Daeshille (Isisille) se on Falluja. Taistelut Tikritistä tai Ramadista ovat olleet pientä tähän verrattuna, kuvasi Irakin terrorismin vastaisen eliittijoukon, Kultaisen divisioonan poliisijoukkoihin kuuluva Imad Kareem kertoo Telegraphille.

Telegraphin mukaan Isisin tarkka-ampujat piinaavat Kultaisen divisioonan joukkoja ja koko kaupunki on ansoitettu räjähteillä. Isis ehti rakentaa räjähdeviritelmiään pitkän piirityksensä aikana. Erityisesti räjähteitä on piiloteltu autonromuihin. Toimivilla, räjähteillä täytetyillä autoilla Isis-taistelijat ovat tehneet myös yllätyshyökkäyksiä kohti irakilaissotilaita.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Irakin hallituksen joukot ovat yrittäneet tunnistaa jokaisen Fallujasta pakenevan miehen, jotta piiloutuneet, partansa ajaneet Isis-taistelijat tunnistettaisiin. Kaupungin laidoille on siksi kasautunut vuorokausia jonottavien ihmisten leirejä.

Irakin joukot nostivat perjantaina maan lipun salkoon Fallujan keskustassa, kertoi joukkojen komentaja. Hallituksen joukot saavuttivat läpimurron lähes neljä viikkoa kestäneessä hyökkäyksessä äärijärjestö Isisiä vastaan. Ohi taistelu ei suinkaan ole.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme