Mainos
Mainos

Isis räjäytti 2000 vuotta vanhan temppelin Palmyrassa

Äärijärjestö Isis on räjäyttänyt 2 000 vuotta vanhan Baalshaminin temppelin Palmyran rauniokaupungissa Syyriassa, kertoo maan museoviraston johtaja Maamoun Abdulkarim.

Hänen mukaansa kaupungin tärkeimpiin rakennuksiin kuuluvan temppelin sisäalue tuhoutui ja sitä ympäröivät pilarit romahtivat.

– Synkimmät ennusteemme ovat valitettavasti käyneet toteen, Abdulkarim sanoi.

Isis on tuhonnut Palmyrassa jo aiemmin esimerkiksi muinaisia alttareita ja patsaita, mutta nyt kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun äärijärjestö turmeli Rooman-aikaisia monumentteja. Baalshaminin temppelin räjäyttäminen tapahtui vain pari päivää sen jälkeen, kun Isis mestasi tunnetun 82-vuotiaan arkeologin Khaled al-Assaadin, joka ehti työskennellä Palmyrassa 50 vuotta. Hän oli ollut eläkkeellä toistakymmentä vuotta.

Palmyran muinainen kaupunki on ollut Isisin hallussa toukokuusta lähtien. Syyrian viranomaiset siirsivät Palmyrasta turvaan satoja antiikkisia patsaita ennen kuin äärijärjestö valtasi kaupungin.

Palmyran rauniot ovat Unescon maailmanperintökohde.

Korjaus 1. ja 4. kappaleessa. Kyse on Baalshaminin temppelistä, ei Baalin temppelistä kuten aiemmin virheellisesti kerroimme. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme