Mainos
Mainos

Isis-sotilaan kylmäävä väite Reutersille: "Olen tappanut ja raiskannut satoja ihmisiä"

Uutistoimisto Reuters on haastatellut Isis-äärijärjestön sotilasta, joka kertoo raiskanneensa jopa 200 naista Irakin vähemmistöalueilla ja surmanneensa noin 500 ihmistä.

Mies on vangittuna tällä hetkellä ja Reuters kertoo tämän lukevan päivittäin koraania tullakseen paremmaksi ihmiseksi. Katumusta mies ei kuitenkaan teoistaan juuri osoita.

Vasta 21-vuotias Amar Hussein ja toinen Isis-sotilas vangittiin Kirkukin lähellä viime lokakuussa. Isisin aloittamassa taistelussa kuoli lähes 100 siviiliä ja turvallisuusjoukkojen jäsentä. Reutersin mukaan 63 islamistimilitanttia kuoli.

Hussein kertoo Reutersin haastattelussa, että Isis-joukkojen paikallisena komentajana toiminut ja muut esimiehet näyttivät vihreää valoa kaameille teoille. Komentajien mukaan miehet saavat raiskata niin monta kurdien jesidi-vähemmistöön kuuluvia naisia ja muita naisia kuin haluavat.

– Nuoret miehet tarvitsevat tätä, se on normaalia, Hussein totesi Reutersille.

Hussein kertoo Reutersille Isisin vallatessa uusia alueita,että hän liikkui useissa irakilaisissa kaupungeissa vain talosta taloon raiskaten vähemmistöön kuuluvia naisia.

Kurdilaiset turvallisuusviranomaiset kertovat Reutersille, että heillä on todisteita Husseinin raiskauksista, mutta ei tietoa tekojen laajuudesta. Reuters korostaa artikkelissaan, ettei pysty vahvistamaan Husseinin puheiden oikeellisuutta.

Silminäkijätietojen ja Irakin viranomaisten tietojen perusteella totta kuitenkin on, että Isis-järjestön sotilaat ovat raiskanneet useita jesidi-vähemmistöön kuuluvia naisia Irakissa vuonna 2014. Lisäksi monet naiset kidnapattiin seksiorjiksi ja monet naisten miespuolisista sukulaisista surmattiin. Ihmisoikeusjärjestöt ovat myös kertoneet järjestön järjestelmällisistä väkivallanteoista jesidejä kohtaan.

Surmannut omien sanojensa mukaan satoja

Hussein kertoo lisäksi Reutersille tappaneensa noin 500 ihmistä siitä lähtien kun liittyi Isisiin vuonna 2013.

Hän kuvailee haastattelussa, että tappaminen oli aluksi vaikeaa, mutta komentajat toivat lopulta harjoituksiin elävän ihmisen, jotta taistelijat oppisivat tappamaan helpommin. Sitten tappaminen oli Husseinin mukaan päivä päivältä helpompaa. Haastattelussa hän kuvailee tappamista normaaliksi.

– Seitsemän, kahdeksan, kymmenen kerralla. 30 tai 40 ihmistä. Veimme heidät aavikolle ja tapoimme.

Hussein näkee olevansa sodan, rikkinäisen kodin ja köyhyyden uhri Mosulista. Kukaan ei hänelle omien sanojensa mukaan kertonut, mikä on oikein tai väärin. Jihadistiksi hänet sai paikallisen moskeijan saarnaaja. Hän liittyi ensin al-Qaidaan, sitten Isisiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme