Mainos
Mainos

Isis uhkaa länsimaita uusilla iskuilla kesäkuussa

Terroristijärjestö Isis kehottaa tuoreessa ääniviestissä järjestön kannattajia hyökkäyksiin länsimaita vastaan ramadanin aikaan, kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Nauhoitteella puhuu väitteiden mukaan Isisin tiedottaja Abu Mohammedal-Adnani, mutta viestin aitoutta ei ole vahvistettu.

Muslimien paastokuukausi alkaa tänä vuonna kesäkuun alkupuolella.   

Nauhoite tuli julki vain kaksi päivää sen jälkeen, kun Pariisista Kairoon matkalla ollut egyptiläinen matkustajakone syöksyi Välimereen.  

Koneessa oli 66 ihmistä. Turman syytä ei vielä tiedetä, mutta yhtenä syynä on epäilty terrori-iskua.

Nyt julki tulleella nauhoitteella ei kuitenkaan mainittu mitään egyptiläiskoneen mereensyöksystä. Mikään taho ei myöskään ole ilmoittanut pudottaneensa konetta.  

Isis julisti kesäkuussa 2014 perustaneensa kalifaatin valtaamilleen alueille Irakissa ja Syyriassa. CNN:n mukaan tämän jälkeen järjestö on tehnyt tai antanut vähintään vaikutteita ainakin 90 terrori-iskuun 21 maassa Irakin ja Syyrian ulkopuolella.

Iskuissa on uutiskanavan mukaan kuollut yhteensä ainakin 1 390 ihmistä ja yli 2 000 on haavoittunut.  

Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme