Mainos
Mainos

Isis vapautti satoja viikonloppuna vangitsemiaan siviilejä

Jihadistijärjestö Isis vapautti myöhään tiistaina 270 yli neljästäsadasta siviilistä, jotka järjestö sieppasi viikonloppuna hyökkäyksessä Etelä-Syyriassa sijaitsevaan Deir Ezzorin kaupunkiin.

Vapautettujen joukossa oli naisia, vanhuksia ja alle 14-vuotiaita lapsia, kertoi syyrialainen ihmisoikeustarkkailija Rami Abdel Rahman.

Abdel Rahmanin mukaan vangitut vapautettiin kuulustelujen jälkeen. Isis yritti ilmeisesti selvittää, oliko vangituilla yhteyttä Syyrian hallintoon.

– Heitä ei palauteta Deir Ezzoriin, vaan heidät tullaan viemään paikallisten heimojen luo ympäri aluetta, Abdel Rahman kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Isisillä on edelleen vankinaan noin 130 siviiliä, joista suurin osa on teini-ikäisiä ja aikuisia miehiä, joita tullaan ihmisoikeustarkkailijan mukaan kuulustelemaan lisää.

– Mikäli Isisille selviää, että heillä ei ole yhteyksiä Syyrian hallitukseen, heidät viedään uskonnolliselle kurssille ja vapautetaan sitten.

Jihadistijärjestöllä on tällä hetkellä hallussaan noin 60 prosenttia Deir Ezzorin kaupungista ja se on tiukentanut mottiaan valtaamalla myös ympäröiviä kaupunkia ympäröiviä kyliä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme