Mainos
Mainos

Isis varoitti iskuista: "Ramadan kääntyy katastrofiksi muslimien pettureille"

Kolme iskua tapahtuivat vain muutama päivä sen jälkeen, kun Isisin edustaja kehotti kannattajiaan tekemään iskuja kristittyjä sekä Yhdysvalta-johtoisen liittoutuman riveissä taistelevia sunni- ja shiiamuslimeita vastaan.

Isisiä edustava Abu Muhammad al-Adnani lähetti Reutersin mukaan tiistaina ääniviestin, jossa hän kehotti kääntämään muslimien pyhän kuukauden, ramadanin, "katastrofiksi shiioille sekä muslimien pettureille".

Ramadan alkoi kesäkuun 18. päivä ja se kestää heinäkuun 17. päivään saakka.

– Muslimit kaikkialla, meidän täytyy onnitella teitä, koska pyhä kuukausi on saapunut, al-Adnani sanoo nauhalla.

Noin puoli tuntia kestävällä nauhalla Adnani kehottaa kannattajiaan tutustumaan marttyyrikuolemiin. Hän vetoaa erityisesti Irakin sunnimuslimeihin, joiden vihollisina on Adnanin mukaan Lännen pakanat sekä shiiat.

Vielä ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö tänään tehdyt terroristi-iskut toisiinsa ja ovatko ne Isisin tekemiä. Toistaiseksi Isis on kertonut olevansa Kuwaitin iskun takana.

Kuwaitissa ainakin 27 ihmistä on kuollut moskeijaan tehdyssä itsemurhaiskussa. Tunisian Soussen on kuollut 37 ihmistä, kun tunisialainen opiskelija avasi tulen turistien suosimalla rannalla. Ranskassa tehdyssä kaasutehdasiskussa on kuollut yksi ihminen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme