Mainos
Mainos

Yhdysvallat ei vahvista Isisin väitettä ilmaiskun uhrista

Yhdysvallat ei vahvista äärijärjestö Isisin väitettä, jonka mukaan Jordanian ilmaiskussa olisi kuollut amerikkalaisnainen.

Ääri-islamistinen Isis kertoi eilen, että järjestön sieppaama 26-vuotias nainen olisi kuollut iskussa Syyriassa.  

Yhdysvallat sanoo, ettei se ole nähnyt mitään todisteita väitteen tueksi. Isis on julkaissut netissä tekstin, jossa kerrottiin naisen kuolemasta. Lisäksi järjestö julkaisi kuvan tuhoutuneesta rakennuksesta, mutta ei esimerkiksi kuvaa ruumiista.  

Perheen mukaan avustustyötä tehnyt nainen siepattiin elokuussa 2013 Syyrian Aleppossa, kun hän oli lähtenyt Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalasta.  

Jordania: Propagandaa  

Jordanian hallituksen edustaja sanoo CNN:lle, että maa suhtautuu Isisin väitteeseen naisen kuolemasta ilmaiskussa hyvin epäilevästi.  

– Uskomme, että tämä on osa heidän propagandaansa, Mohamad al-Momami sanoi CNN:lle.  

Jordania on tehnyt viime päivinä ilmaiskuja Isis-kohteisiin, kuten asevarastoihin ja koulutusleireihin Syyriassa. Iskut aloitettiin, kun Isis oli julkaissut videon, jossa se polttaa elävältä sieppaamansa jordanialaislentäjän. 

Ennen polttamista Jordania ja Isis kävivät neuvotteluja lentäjän vaihtamisesta Jordaniassa kuolemaantuomittuun naisjihadistiin. Lentäjän kuoleman jälkeen Jordiania teloitti naisjihadistin.  

"Tulemme hävittämään heidät"  

Jordania on ilmoittanut, etteivät kostoiskut ole ohi.  

– Tulemme iskemään heitä vastaan koko kalustollamme. Aiomme jahdata heitä ja tulemme hävittämään heidät. Tämä on meidän taistelumme, me olemme etulinjassa, uhosi Jordanian ulkoministeri Nasser Judeh.  

Tuhannet mielenosoittajat kokoontuivat eilen maan pääkaupungin Ammanin keskustaan rukousten jälkeen vaatimaan lentäjän kuoleman kostamista heiluttaen Jordanian lippuja ja lentäjän kuvia.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme