Mainos
Mainos

Isisin vankina ollut 15-vuotias pääsi kotiin – Expressen: Synnytti lapsen vankeudessa

Isisin vankina ollut 15-vuotias ruotsalaistyttö on päässyt kotiin, kertoo Aftonbladet.

Aftonbladetin mukaan viime vuonna Isisin vangiksi joutunut 16-vuotias ruotsalaistyttö on nyt Ruotsissa. Asiasta kertoi maan ulkoministeriön tiedottaja Veronica Nordlund.

– Voin vahvistaa, että alaikäinen Ruotsin kansalainen on jälleen Ruotsissa. Olemme luonnollisesti iloisia.

Nordlund kertoo tytön vapautumisen olleen ruotsalaisten ja ulkomaalaisten viranomaisten yhteistyön tulosta. Ulkoministeriöstä ei kerrota tarkempia yksityiskohtia siitä, miten tyttö pääsi vapaaksi. 

Tyttö katosi viime vuonna toukokuussa karattuaan 19-vuotiaan poikaystävänsä kanssa Irakiin.

– Ensin meillä oli hyvä olla yhdessä. Mutta sitten hän alkoi katsoa Isis-videoita ja puhua niistä. En tiennyt mitään islamista tai Isisistä. En tiennyt, mitä hän tarkoitti, tyttö kertoi irakilaisen tv-kanavan haastattelussa.

15-vuotias oli raskaana, kun pari karkasi Irakiin. Expressenin mukaan hän synnytti lapsen vankeudessa ollessaan kaksi kuukautta sitten. 

– Voin sanoa sen verran, että vauva saapui Ruotsiin perheensä kanssa, Nordlund kommentoi.

Iranin kurdijoukot kertoivat aiemmin tällä viikolla, että ovat vapauttaneet tytön. Tytöllä on suomalaiset sukujuuret.


Korjaus 26.2. klo 14.38: Tytön iästä liikkuu ristiriitaista tietoa. Aftonbladetin ja uutistoimisto TT:n mukaan tyttö on vasta 15, kun esimerkiksi Expressenissä tyttöä sanotaan 16-vuotiaaksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme