Mainos
Mainos

Isku vei 16-vuotiaalta Reubenilta tajun – puhui herättyään sujuvasti vierasta kieltä: ”Harvinainen tila”

Yhdysvaltalaiselle 16-vuotiaalle teinipojalle Reuben Nsemohille syntyi erikoinen tila jalkapallopelissä saadun päävamman seurauksena.

Uutiskanava CNN kertoo sivuillaan, että toisen pelaajan potku oli osunut Reubenia päähän. Kun poika heräsi tajuttomuudesta niin hän alkoi puhua espanjaa kuin se olisi hänen äidinkielensä. 

Ennen onnettomuutta Reuben oli puhunut äidinkielenään englantia. Hän oli osannut myös ”jonkin verran” espanjaa, mutta ei luontevasti.

CNN:n mukaan kyseessä on harvinainen tila, jota kutsutaan vieraan aksentin syndroomaksi. Kyseinen tila johtuu aivoihin kohdistuneesta vammasta, joka muuttaa puheen muotoa antaen puhujalle täten vieraalta kieleltä kuulostavan aksentin.

Erikoista tilanteessa on lisäksi se, että Reubenin oppiessa hiljalleen lausumaan uudelleen englantia hänen sujuvuutensa espanjan kielessä on alkanut hävitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme