Mainos
Mainos

Islamistiryhmä uhkaa Hollantia iskuilla

Hollannin moskeijat ovat olleet hyökkäysten kohteina sen jälkeen, kun islamia kritisoinut hollantilainen elokuvaohjaaja murhattiin viikko sitten. Murhasta epäillään radikaali-islamistia.

Melko tuntematon islamistiryhmä on uhannut Hollantia iskuilla, jos maan muslimiyhteisöä ei jätetä rauhaan.

Islamilaisiksi Tawhidin prikaateiksi esittäytynyt ryhmä vaati islamistien suosimilla nettisivuilla hollantilaisia lopettamaan hyökkäykset muslimien kouluja, moskeijoita ja yhteisöä vastaan. Elleivät hyökkäykset lopu, Hollannin hallitus ja kansa saavat maksaa ryhmän mukaan "kalliin hinnan".

Ryhmän viestin aitoutta ei ole pystytty toistaiseksi todistamaan. Hollannin moskeijat ovat olleet useiden hyökkäysten kohteina sen jälkeen, kun radikaali-islamistiksi epäilty mies tappoi islamia kritisoineen elokuvaohjaajan Theo van Goghin viikko sitten.

Prikaatit on julistanut olevansa lokakuisten Siinain niemimaalla Egyptissä tehtyjen pommi-iskujen takana, mutta ryhmää ei ole virallisesti yhdistetty niihin.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme