Mainos
Mainos

Islannin tulivuori näyttäisi kutistuvan

Islannissa purkautunut tulivuori ei näytä voimistuvan, kertovat tutkijat. Lisäksi Eurooppaan lipunut tuhkapilvi on selvästi pienentynyt.

- Huolestuisin, jos tulivuori näyttäisi laajenevan, mutta se näyttää pikemminkin kutistuvan, sanoo geofyysikko Sigrun Hreinsdottir Islannin yliopistosta.

Hän kertoo yllättyneensä siitä, että Britannian ilmailuviranomaiset ilmoittivat purkauksen voimistuneen ja uuden tuhkapilven lähestyneen Brittein saaria. Myös Gudrun Nina Petersen Islannin meteorologisesta virastosta kertoi, että tulivuori oli sylkenyt selvästi vähemmän tuhkaa.

Tuhkapilven odotetaan muuttavan suuntaa ja kulkevan kohti pohjoista, kun sään ennustetaan muuttuvan loppuviikkoa kohti. Maailman ilmatieteen järjestön mukaan Islantiin on tuolloin odotettavissa matalapainetta, minkä seurauksena myös sateet voivat vähentää Eurooppaan kulkeutuvan tuhkan määrää.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme