Mainos
Mainos

Islannissa veroparatiisipaljastukset heiluttavat jo hallitusta

Islannissa Panamasta lähtöisin olevat veroparatiisipaljastuksen horjuttavat jo maan hallitusta.

Oppositio puuhaa tänään kokoontuvassa parlamentissa epäluottamuslausetta pääministeri Sigmundur David Gunnlaugssonin hallitusta vastaan.  

Pääministerin vaimoineen on paljastettu perustaneen Brittiläisille Neitsytsaarille rekisteröidyn Wintris-yhtiön. Islantilaisten medialähteiden mukaan pääministeri myi oman osuutensa vaimolleen Anna Sigurlaug Palsdottirille nimellisellä summalla vuonna 2009, eli juuri ennen kuin laki olisi velvoittanut häntä paljastamaan sidonnaisuutensa.

Asia on herkkä Islannissa, jossa ovat yhä voimassa varojen siirtämistä ulkomaille rajoittavat pääomakontrollit useiden pankkien kaatumista seuranneen finanssikriisin jäljiltä. Kaiken lisäksi pääministerin vaimon Wintris on yksi yhtiöistä, jotka ovat vaatineet miljoonia islantilaispankkien konkurssipesistä.  

Islantilaisia on kutsuttu täksi illaksi suurmielenosoitukseen parlamentin edustalle Reykjavikissa. Tuhansia ihmisiä on jo ilmoittautunut mukaan sosiaalisessa mediassa.  

Pääministeri Gunnlaugssonin lisäksi veroparatiisiyhteyksiä on myös valtiovarainministeri Bjarni Benediktssonilla ja sisäministeri Olöf Nordalilla, raportoi Icelandreview-verkkosivusto.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme