Mainos
Mainos

Islanti tunnusti Palestiinan valtion

Islanti tunnusti virallisesti Palestiinan valtion torstaina pääkaupungissaan Reykjavikissa pidetyssä tilaisuudessa. Islannin tunnustus tuli vain kaksipäivää sen jälkeen kun Palestiinan lippu nostettiin Unescon lipputankoihin Ranskan Pariisissa.

Islannin tunnustuksen jälkeen ainakin 112 maata on tunnustanut Palestiinalaisvaltion olemassaolon, laskee uutistoimisto AFP.

Latinalaisessa amerikassa Uruguay ja Peru tunnustivat Palestiinan valtion, ja Etelä-Amerikan valtioista vain Kolumbia ei ole vielä tunnustanut Palestiinaa. Kolumbia on Yhdysvaltojen liittolainen.

Keski-Amerikassa Palestiinan ovat tunnustaneet valtioksi Kuuba, Costa Rica, Nicaragua, Honduras ja Salvador. Myös kaikki arabimaato vat tunnustaneet Palestiinan.

Euroopassa Islanti liittyi harvojen joukkoon. Ainoastaan Tsekki, Unkari, Malta ja Puola ovat tunnustaneet Palestiinan.

Noin 150 maata ylläpitävät jonkinasteisia diplomaattisuhteita palestiinalaisiin.

Palestiinalla on YK:ssa tarkkailijastatus. Syyskuussa Palestiinan presidentti Mahmud Abbas kuitenkin virallisesti haki YK:n täysjäsenyyttä, mitä Yhdsyvallat ja Israel vastustavat kiivaasti.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme