Mainos
Mainos

Islantilaiset Britannialle: Emme ole terroristeja

Jo yli 56 800 islantilaista on allekirjoittanut internetvetoomuksen, jossa Britanniaa vaaditaan vapauttamaan islantilaisen Landsbanki-pankin varat. Allekirjoittaneiden määrä vastaa jo vajaata viidennestä Islannin 320 000 asukkaasta.

Britannia jäädytti vaikeuksiin joutuneen Landsbankin varat Britanniassa suojellakseen kansalaistensa talletuksia. Erityistä närää Islannissa on herättänyt, että Britannian johto vetosi terrorisminvastaisiin lakeihin varat jäädyttäessään.

Myös www.indefence.is-sivulta löytyvä vetoomus on otsikoitu "Islantilaiset eivät ole terroristeja". Sivuston mukaan Britannia on niputtanut Landsbankin samalle listalle terroristiverkosto al-Qaidan ja Iranin kaltaisten tahojen kanssa. Tilanne on muuttumassa jo kansalliseksi katastrofiksi, joka vaikuttaa perheisiin niin Islannissa kuin Britanniassakin, sivustolla sanotaan.

Myös Islannin pääministeri Geir Haarde on syyttänyt Britanniaa pienen naapurinsa kiusaamisesta. Haarden mukaan Britannian reaktio on kohtuuton.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme