Mainos
Mainos

Britannian ulkoministeriltä raju Putin-kritiikki: "Ei ansaitse kunniaa vetäytymisestä laittomuuksistaan"

Iso-Britannian ulkoministerin Philip Hammondin mielestä Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ansaitse lainkaan kiitosta siitä, että Venäjä vetäytyy Syyriasta.

Päinvastoin Hammond syyttää Putinia koulujen ja sairaaloiden systemaattisesta tuhoamisesta.

– He menevät toiseen valtioon ja pommittavat siviilejä ja tuhoavat sairaaloita ja kouluja. Kun he nyt päättävät tehneensä tarpeeksi, me emme saa antaa sille liikaa kunniaa. Se on kuin ihmettelisi väkivaltaiselle aviomiehelle, "joko hän lopetti vaimonsa hakkaamisen", Hammond pauhaa The Telegraphin mukaan.

– Se, että he olivat siellä alun perinkään, on asia, mitä vastaan meidän pitää protestoida jatkuvasti. Meidän ei todellakaan pidä antaa Venäjälle yhtään kunniaa siitä, että he vetäytyivät näistä laittomista toimistaan nyt, Hammond jatkaa.


Hammond avasi sanaisen arkkunsa alahuoneella heti sen jälkeen, kun konservatiivien kansanedustaja ja entinen ministeri Richard Benyon oli syyttänyt Putinia sotarikoksista.

– On masentavaa miettiä sitä määrää ihmisten kurjuutta, mikä on tullut Venäjän sekaantumisesta tähän veriseen sisällissotaan, hän kuvaili.

Keskusteluun osallistunut konservatiivipuolueen kansanedustaja Tom Tugendhat ehdotti puolestaan piikitellen, että presidentti Bashar Assadin kannattaisi tuplata henkivartijoidensa määrä, sillä hänen mielestään Venäjä on tunnettu viime hetken takinkääntäjä.

Venäjä alkoi pommittaa Syyriaa viime vuonna, koska väitti haluavansa tuhota Syyrian sisällä olevia terroristijärjestöjä. Telegraphin mukaan oikeasti Venäjän tavoite oli tukea Assadin hallintoa.

Putin ilmoitti tiistaina, että Venäjän sotavoimat vetäytyvät Syyriasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme