Mainos
Mainos

Israel äänestää tulitauosta

Israelin hallituksen turvallisuusneuvoston odotetaan äänestävän tulitauosta Gazaan tänä iltana kokouksessaan.

Israel aikoo päättää hyökkäyksensä Gazaan, sillä maa on saavuttanut tavoitteensa, israelilaislähteet kertovat. Hyökkäys on kestänyt kolme viikkoa.

Gazaa hallitseva Hamas-järjestö on ilmoittanut, ettei se ota huomioon Israelin mahdollisesti yksipuolisesti hyväksymää tulitaukoa.

Tulitaukotunnustelut Israelin ja Hamasin välillä jatkuvat tänään myös Egyptin johdolla Kairossa. Huomenna kriisistä neuvotellaan useiden valtionpäämiesten voimin, sillä Egypti aikoo järjestää Gazan tilanteen vuoksi kansainvälisen huippukokouksen.

Israelin iskuissa Gazaan on tuhoutunut muun muassa YK:n ylläpitämä koulu. YK on vaatinut selvitystä tykistötulituksesta, jossa kuoli kaksi palestiinalaista.

Myöhään eilen illalla YK:n yleiskokous vaati kestävää tulitaukoa Gazan alueelle heti. Yleiskokouksen päätös ei ole jäsenmaita sitova. Muun muassa Israel ja Yhdysvallat vastustivat päätöslauselmaa.

Kolme viikkoa kestäneissä taisteluissa on kuollut vajaat 1 200 palestiinalaista ja yli 51 00 on haavoittunut.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme