Mainos
Mainos

Israel aikoo helpottaa palestiinalaisalueiden saartoa

Israel on kertonut aikovansa helpottaa yli vuoden jatkunutta palestiinalaisalueiden saartoa.

Syynä on israelilaisviranomaisten mukaan se, että tilanne palestiinalaisalueilla on jonkin verran rauhoittunut.

-Hallitus ilmoittaa huomenna (sunnuntaina) rajoitusten vähentämisestä, kertoi Israelin pääministerin Ariel Sharonin edustaja Raanan Gissin uutistoimisto Reutersille.

Gissinin mukaan Israelin päämääränä on edistää palestiinalaisten kanssa käytäviä neuvotteluja, joskaan palestiinalaishallinto ei Israelin mukaan ole toteuttanut omaa osaansa syyskuussa solmitusta tulitauosta.

Saarron helpottaminen merkitsee käytännössä sitä, että tuhannet palestiinalaiset pääsevät Länsirannalta Israelin puolelle töihin. Tiesulkuja poistetaan, ja paikallisten tiedotusvälineiden mukaan Israel myös vetää panssarivaunujaan joistakin väestökeskuksista.

Syynä linjan höllentämiseen saattaa olla myös islamilaisvaltioiden tukea tarvitsevan Yhdysvaltain painostus. Monissa puheenvuoroissa islamilaiset maat ovat sekä tuominneet terrorismin että vaatineet samalla palestiinalaiskysymyksen ratkaisua.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme