Mainos
Mainos

Israel aikoo pitää suuria osia Länsirannasta

Israelin hallitus tiukensi tänään ennestäänkin jyrkkää kantaansa palestiinalaisiin. Pääministeri Benjamin Netanyahun oikeistohallitus päätti äänestyksen jälkeen pitää edelleen hallussaan suuria osia miehitetystä Jordanvirran länsirannasta palestiinalaisten kanssa mahdollisesti solmittavan rauhansopimuksen yhteydessä.

Israelin hallitus luetteli tiedotteessaan kahdeksan löyhästi määriteltyä aluetta, jotka ovat hallituksen mukaan "elintärkeitä" Israelille ja pohjana väliaikaiselle ja pysyvälle sopimukselle palestiinalaisten kanssa.

Israelin hallitus päätti asiasta vajaa viikko ennen kuin pääministeri Netanyahu tapaa Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin. Yhdysvaltain hallitus on painostanut Israelia suostumaan "merkittävään ja uskottavaan vetäytymiseen Länsirannalta".

Israelin hallitus päätti jatkaa miehitystä "turvallisuusvyöhykkeillä", jotka reunustavat Länsirannan itä- ja länsirajoja ja käsittävät myös Jerusalemin. Miehitystä jatketaan myös kohteissa, jotka ovat tärkeitä juutalaissiirtokuntien ja koko maan sekä juutalaisten pyhien paikkojen suojelemiseksi. Miehitys jatkuu myös tarkemmin määrittämättömissä kohteissa, jotka liittyvät tärkeiden teiden sekä vesi-, sähkö- ja muiden perusrakenteiden ja liikenneyhteyksien suojeluun.
(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme