Mainos
Mainos

Israel aloittaa vetäytymisen Länsirannalla

Israelin on määrä alkaa tänään vetää joukkojaan Betlehemistä ja viereisestä Beit Jalan kaupungista. Vetäytymisen ensimmäisestä vaiheesta päästiin sopuun Israelin ja palestiinalaisten välisessä turvallisuustapaamisessa eilen illalla.

Israelin pääministerin Ariel Sharonin neuvonantajan mukaan vetäytymisen ehtona on kuitenkin se, että "täydellinen rauha" säilyy Betlehemissä ja Beit Jalassa.

Israelin joukot ja panssarivaunut tunkeutuivat kuuteen palestiinalaiskaupunkiin tai niiden laitamille matkailuministeri Rehavam Zeevin viimeviikkoisen murhan jälkeen.

Israelin ja palestiinalaisten on määrä jatkaa neuvotteluja vetäytymisen uusista vaiheista huomenna.

Sharonin neuvonantajan Raanan Gissinin mukaan tänään toteutettava ensimmäinen vaihe on testi, jonka pohjalta päätetään, jatketaanko vetäytymistä. Israel on sanonut vetäytyvänsä miehittämiltään palestiinalaisalueilta vain siinä tapauksessa, että palestiinalaishallinto täyttää tiukat turvallisuusehdot.

Levottomuudet jatkuivat eilen Betlehemissä myöhään yöhön asti, kun israelilaissotilaat ja palestiinalaiset tulittivat toisiaan kaupungin kaduilla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme