Mainos
Mainos

Israel aloitti vetäytymisen Länsirannalta

Israel aloitti tänään vetäytymisensä Länsirannan palestiinalaisalueelta. Israel luovuttaa rauhansopimuksen mukaisesti palestiinalaishallinnolle noin 500 neliökilometrin alueen Jeninin kaupungin ympäriltä muutaman päivän kuluessa perjantaista alkaen. Hallinto vaihtuu 28 kylässä ja kaupungissa.

Lisäksi Israel vapauttaa tänään vankiloistaan ensivaiheessa 250 palestiinalaisvankia. Palestiinalaiset ovat arvostelleet sitä, että vapautettavista vangeista runsaat puolet on tavallisia rikollisia ja vain noin sata voidaan katsoa poliittisiksi vangeiksi.

Eilen Israelin hallitus hyväksyi täpärästi israelilaisjoukkojen vetäytymisen, johon se sitoutui lokakuussa Yhdysvaltain johdolla solmitussa Wyejoen rauhansopimuksessa. Tänään on tarkoitus myös allekirjoittaa sopimus Gazan palestiinalaiskaistaleella sijaitsevan lentokentän avaamisesta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme