Mainos
Mainos

Israel: Barakin tappouhkausta

Israelin poliisi aikoo tutkia, voidaanko äärijuutalaisen Kach-liikkeen edustajien katsoa uhanneen televisiossa maan pääministerin Ehud Barakin henkeä tai kiihottaneen ihmisiä häntä vastaan.

Barak, Ehud

Eilisiltana Israelin television kakkoskanavan uutisissa haastateltiin liikkeen edustajia. Nämä varoittivat, että pääministeri Barak murhataan, mikäli hän suostuu Jerusalemin jakamiseen ja juutalaissiirtokuntien karkottamiseen Länsirannalta ja Gazan alueelta. Pääministeri Barak neuvottelee parhaillaan mahdollisen rauhan ehdoista palestiinalaisten kanssa Camp Davidissa Yhdysvalloissa.

-Hän ei ole veljeni, hän ei ole ystäväni, hän ei ole sukuani; hän on viholliseni, Kach-liikkeen aktivisti Tiran Pollak sanoi haastattelussa. Pollak viittasi myös pääministeri Rabinin kokemaan kohtaloon. Äärijuutalainen murhamies, joka ei kuitenkaan ollut kachilainen, tappoi Israelin silloisen pääministerin Jitzhak Rabinin vuonna 1995. Murha oli vastalause Rabinin rauhanpolitiikalle.

-En tappanut Rabinia, eikä tappaja ollut kukaan ystävistäni. Rabinin tappoi Rabin itse. Barakiin pätee sama asia, Pollak sanoi.

-Barak saa ihmiset ajattelemaan hänen murhaamistaan, toinen haastateltu Noam Federman jatkoi. Israel kielsi Kach-puolueen 1980-luvun lopulla, mutta järjestöllä on edelleen monia toimivia haarakkeita ympäri maata.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme