Mainos
Mainos

Israel ehdottaa nopeita neuvotteluja

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ehdottaa, että Israel ja PLO saattaisivat palestiinalaisalueiden lopullisesta asemasta käymänsä neuvottelut päätökseen puolen vuoden sisällä, kertoi Israelin televisio.

Alkuperäisen aikataulun mukaan neuvotteluille on varattu aikaa kaksi vuotta.

Netanyahu ehdottaa, että osapuolet ryhtyvät neuvottelemaan palestiinalaisalueiden lopullisesta asemasta heti ja pyrkivät päätökseen syyskuuhun mennessä. Netanyahu on lähettänyt asiaa koskevan ehdotuksen palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille.

Palestiinalaisten itsehallintoelimet torjuivat eilen tuoreeltaan Netanyahun ehdotuksen. Palestiinalaisten pääneuvottelijan Saeb Erakatin mukaan Netanyahu pyrkii vain "kääntämään huomion pois puskutraktoreista, jotka rakentavat uutta juutalaissiirtokuntaa Itä-Jerusalemiin".

Israelin hanke uuden juutalaislähiön rakentamisesta Itä-Jerusalemiin on kiristänyt Israelin ja palestiinalaisten välejä viime aikoina.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme