Mainos
Mainos

Israel ei päästä alle 50-vuotiaita miehiä perjantairukouksiin Temppelivuorella – poliisi varautuu levottomuuksiin

Israelin poliisi kieltää alle 50-vuotiaiden miesten osallistumisen muslimien perjantairukouksiin Temppelivuorella Jerusalemissa. Myös liikennettä alueella rajoitetaan. Poliisi sanoo varautuvansa levottomuuksiin.

– Turvallisuusarvioita on tehty, ja on viitteitä siitä, että tänään on luvassa levottomuuksia ja mielenosoituksia, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Palestiinalaiset lopettivat eilen kahden viikon boikottinsa ja palasivat rukoilemaan Temppelivuorelle, kun Israel oli ilmoittanut luopuvansa ylimääräisistä turvatoimista. Pian sen jälkeen paikalla puhkesi väkivaltaisuuksia palestiinalaisten ja Israelin poliisin välillä, ja noin sata loukkaantui. Paikka on pyhä sekä juutalaisille että muslimeille.

Israel kiristi turvatoimia sen jälkeen, kun kolme Israelin arabia ampui kaksi israelilaista poliisia. Palestiinalaiset ilmoittivat kokevansa turvatoimet Israelin kontrollin lisäämisenä.

Jerusalemin vanhan kaupungin Temppelivuorella sijaitsevat sekä Kalliomoskeija että al-Aqsan moskeija.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme