Mainos
Mainos

Israel eliminoi 15 palestiinalaispoliisia 2002

Israelilainen Maariv-lehti julkisti tänään raportin, jossa Israelin armeija myöntää kostoiskun Länsirannalle.

Israelin armeija eliminoi 15 palestiinalaispoliisia Länsirannalla vuonna 2002 kostona sille, että ääripalestiinalainen oli surmannut kuusi israelilaissotilasta, kirjoitti israelilaislehti tänään.

Maariv-lehti julkisti raportin, jossa armeija myönsi erikoisjoukkojen tekemän kostohyökkäyksen. Armeija teki iskun muutama tunti sen jälkeen, kun palestiinalaismilitantti oli surmannut kuusi israelilaissotilasta Ramallahin lähellä. Lehti kertoi sotilaslähteen sanoneen, että palestiinalaishallinto oli osallisena ja että isku oli siksi oikeutettu.

- Upseeri kertoi meille, että kyseessä on kosto ja että aiomme tappaa poliiseja, sanoi yksi iskuun osallistunut sotilas.

- Hän määräsi meidät ampumaan kohti palestiinalaispoliisien tarkastuspisteitä, koska he olivat auttaneet terroristeja, D-kirjaimella identifioitu sotilas jatkoi.

Israelin armeija vahvisti kyseisen operaation tapahtuneen palestiinalaispoliisia vastaan, muttei kertonut uhrien määrää. Maariv kirjoitti, ettei kosto-operaation laillisuutta tai teon moraalia milloinkaan tutkittu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme