Mainos
Mainos

Israel estää kaikkien palestiinalaisten liikkumisen Tel Avivin iskun takia

Israel kieltää toistaiseksi kaikkien palestiinalaisten pääsyn miehitetyiltä palestiinalaisalueilta Israelin puolelle, kertoo Israelin armeija.

Päätös seuraa keskiviikkoista iskua, jossa kaksi palestiinalaismiestä tappoi neljä israelilaista ja haavoitti viittä ihmistä vilkkaalla ostosalueella Tel Avivissa. 

Liikkumiskielto on voimassa sunnuntaihin asti. Palestiinalaiset pääsevät Gazasta ja Länsirannalta Israelin puolelle vain lääketieteellisin tai humanitäärisin perustein, armeijan edustaja kertoo.

AFP:n toimittajat kuitenkin kertovat nähneensä vielä tänä aamuna, että paljon palestiinalaisia liikkui Länsirannalta rajan yli Israeliin, vaikka liikkumiskielto oli jo voimassa.

Tel Avivin iskun takia Israel jäädytti jo eilen 83000 palestiinalaisen luvat vierailla Israelissa muslimeille pyhän Ramadan-kuukauden aikana. Se myös kertoi lähettävänsä satoja ylimääräisiä sotilaita Länsirannan palestiinalaisalueille.

Väkivalta palestiinalaisten ja israelilaisten välillä on kiihtynyt. Viime vuoden lokakuun jälkeen 207 palestiinalaista, 32 israelilaista ja kaksi amerikkalaista on kuollut esimerkiksi ampumis- ja puukotustilanteissa sekä Israelin ilmahyökkäyksissä Gazaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme